РЕЦЕПТИ: Прості картопляні кульки

РЕЦЕПТИ: Прості картопляні кульки

Якщо ви шукаєте застосування залишкам картопляного пюре зі вчорашнього вечері і бажаєте перетворити гарнір у нове блюдо, то ідеальним варіантом стануть такі кульки. Доповнити картопляну основу можна практично що завгодно, але ми зупинилися на варіанті з бринзою і зеленню.

Інгредієнти:

  • 720 г картопляного пюре;
  • 80 г бринзи;
  • 1 столова ложка свіжого кропу;
  • 1 столова ложка зеленого лука;
  • ½ Склянки борошна;
  • 2 яйця;
  • 1 ¼ склянки хлібних крихт.

Само собою, ви можете спеціально приготувати картопляне пюре лише для цієї закуски, але у такому разі переконайтеся в тому, що воно максимально охолоджене.

Крім самого пюре, як ми встигли відзначити вище, кульки можна додавати все що завгодно: тверді сири, шматочки бекону і шинки, смажені овочі, спеції, сушені трави, часник і навіть шматочки риби.

IMG_6093

Якщо ви використовуєте свіже пюре, то є ймовірність, що воно не дуже добре тримає форму. У такому разі, крім різноманітних смакових добавок, інгредієнтів слід додати борошно, аж до 1 склянки. Кількість борошна визначається індивідуально: готова суміш повинна формуватися в кульку і не бути надмірно липкою.

IMG_6094

IMG_6095

Коли картопляна маса буде готова, підготуйте інгредієнти для панірування: борошно, збиті яйця і хлібну крихту. Саму ж картопляну суміш розділіть на порції. Практика показала, що краще ділити суміш на 20-24 дрібних кульки: так вони рівномірніше обсмажаться в центрі.

Після формування кульок з пюре кожен з них обсипають борошном, занурюють в яйце і обкачують у сухарях. Якщо маса липковата, то попередньо обсипте борошном руки і вже ними формуйте кульки.

IMG_6107

Паніровані кульки занурюють у велику кількість розігрітого масла і смажать 3-4 хвилини до вираженого золотистого відтінку. Альтернатива обжарке — запікання протягом 7-10 хвилин при 200 градусах.

IMG_6120

Картопляні кульки — ідеальна закуска до пива, тому подавати її краще всього з коханою соусом і келихом пива.

IMG_6130

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *