РЕЦЕПТИ: Шоколадне печиво без борошна

РЕЦЕПТИ: Шоколадне печиво без борошна

Це печиво навряд чи заслужить звання самого фотогенічного, але воно, безумовно, одне з найбільш смачних. Ці невеликі коржики мають в’язку текстуру безе і насичений шоколадний смак, а готуються всього з чотирьох інгредієнтів за 10 хвилин.

Інгредієнти:

  • 3 яєчних білка;
  • 1¼ чашки (155 г) цукрової пудри;
  • ¾ Чашки (90 г) какао-порошку;
  • 1 ½ столової ложки екстракту ванілі.

Відокремивши яєчні білки збийте їх до м’яких піків з дрібкою солі. Ближче до кінця збивання до білків можна додати будь-яку отдушку, наприклад, екстракт ванілі.

Це тісто готується без борошна, тому достатньо лише пропустити цукрову пудру разом з какао через сито.

Порціями додаючи суміш сухих інгредієнтів, перемішайте їх разом з яєчними білками. У готове тісто можна додатково покласти шматочки шоколаду або подрібнені горіхи.

Викладіть тісто на пергамент, відмірюючи порції розміром приблизно з десертну ложку.

Кожну з порцій тіста злегка прbплюсніть ложкою. Помістіть деко в розігрітій до 180 градусів духовці 10-12 хвилин. Час випікання залежить від розміру печива.

Після випічки печиво охолоджують, а потім знімають з пергаменту.

Готове печиво виходить сухим зовні і в’язким і щільним всередині.

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *