РЕЦЕПТИ: Шоколадний фондан з 5 інгредієнтів

РЕЦЕПТИ: Шоколадний фондан з 5 інгредієнтів

Всі забобони про складність приготування десертів можна сміливо відкидати, коли мова заходить про цьому шоколадному фондане. Всього п’ять інгредієнтів, 10 хвилин в духовці — і повне шоколадного смаку тістечко з рідкою серцевиною готове до подачі на стіл.

Інгредієнти

  • 90 г чорного шоколаду;
  • 35 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 25 г (2 столові ложки) цукру;
  • 8 г (1 столова ложка) борошна.

РЕЦЕПТИ: Шоколадний фондан з 5 інгредієнтів

Приготування починається з розтоплення шоколаду і масла. Зробити це можна на водяній бані або в мікрохвильовій печі (близько хвилини при 600 Вт). Коли консистенція суміші почне нагадувати ганаш — готово.

РЕЦЕПТИ: Шоколадний фондан з 5 інгредієнтів

Якщо ви не любите десерти з вираженою солодкістю, то кількість цукру можете сміливо урізати до 15 р. Відміряний цукор збийте з яйцем.

РЕЦЕПТИ: Шоколадний фондан з 5 інгредієнтів

З’єднайте злегка остиглий розтоплений шоколад і збите з цукром яйце, додайте борошно.

РЕЦЕПТИ: Шоколадний фондан з 5 інгредієнтів

Невеликі формочки для випічки (можна брати форми для мафінів) змастіть шматочком масла і заповніть шоколадним тестом приблизно наполовину. З взятих нами інгредієнтів має вийти два шоколадних фондана.

РЕЦЕПТИ: Шоколадний фондан з 5 інгредієнтів

Розмістіть форми в розігрітій до 180 градусів духовці на 10 хвилин. За час приготування тісто злегка підніметься з боків завдяки наявності яйця в суміші, а серцевина залишиться запалими.

Тим, хто переконаний, що центр тістечка залишається сирим і небезпечний для здоров’я за наявності в тісті сирого яйця, поспішаємо сказати, що під час випікання навіть текуча серцевина нагрівається до температури 70 градусів і вище.

РЕЦЕПТИ: Шоколадний фондан з 5 інгредієнтів

Шоколадні фонданы можна перевернути на тарілку і подавати, посипавши какао, цукрової пудрою або супроводивши фруктами і кулькою морозива.

РЕЦЕПТИ: Шоколадний фондан з 5 інгредієнтів

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *