Швидка вечеря: як заготовити запас буріто

Якщо мова заходить про домашні напівфабрикати, то кількість варіантів приготування простих страв просто безмежна. У цій статті розповімо про те, як заготовити домашній запас буріто, які продукти краще вибрати для начинки і як перетворити заготівлю в ситну вечерю або обід за пару хвилин.

Трійку, яка є основою класичного буріто, складають корж, рис і боби. Звичайна тортілья з супермаркету або лаваш не підійдуть. Краще всього використовувати товсті пшеничні коржі.

Має сенс навіть трохи ускладнити рецепт і приготувати домашні коржики власноруч. Коли Ви будете діставати заготовку з морозилки та розігрівати, то подякуйте собі за зайві півгодини, витрачені на розкачування тіста.

Що стосується рису, то тут все просто: можна використовувати будь-які залишки або зварити бажаний сорт рису. Простий прісний рис зробити смачніше допоможе зелень петрушки і трохи соку лайма.

В якості бобових можна використовувати кукурудзу, відварену або консервовану квасолю в соусі або без нього.

Тепер до решти інгредієнтів. Відмінним джерелом білка стане курятина або яловичина. Не гидуйте залишками з попередньої вечері: шматочки вчорашнього стейка або вареної птиці можна сміливо пускати в справу.

Для вегетаріанського буріто використовуйте тофу або обсмажений темпі.

Вибираючи овочі, зупиняйтесь на тих, що містять менше води. Наприклад, томати і кабачки після перебування в мікрохвильовці пустять багато рідини, від чого коржик може просто розвалитися. Якщо використовуєте гриби, то попередньо обсмажте їх до випаровування всієї вологи. Не додавайте овочі, які не подають гарячими: салат, огірки, редиска та інше.

Овочеву начинку буріто легко адаптувати до сезону і бюджету: згодяться брокколі та цвітна капуста, обсмажена цибуля з перцем, солодка картопля, гриби, смажений гострий перець.

Один із сполучаючих елементів страви — сир. Підійде як звичайний твердий сир, так і справжні мексиканські види, наприклад сир котіха.

Тепер до формування. Збирати буріто досить легко. У центр коржа смугами викладіть рис і боби, потім м’ясо, а зверху розподіліть овочі та сир. Згорнути корж можна просто трубочкою, але куди зручніше є буріто, згорнуте конвертом.

буріто формування


Оберніть буріто пергаментом і фольгою. У фользі найкраще зберігати продукт в морозилці, а коли настане час розігрівати, то фольгу залишиться лише зняти, покласти блюдо в мікрохвильову піч, виставити таймер на 2-3 хвилини (максимальна потужність) і можна брати буріто з собою або їсти відразу.

Щоб зробити корж більш м’яким, перед тим, як розігріти страву в мікрохвильовці, можна обернути його вологим рушником.