Як приготувати пиріг в одній посуді: 5 лайфхаків і простий рецепт

Як приготувати пиріг в одній посуді: 5 лайфхаків і простий рецепт

Ці поради стануть справжньою знахідкою для всіх любителів швидкої і смачної випічки. Щоб приготувати цей десерт, потрібно всього лише змішати всі інгредієнти в одній мисці і дотримуватися елементарного плану.

Пиріг в одній посуді — швидкий і універсальний десерт, який можна подавати як самостійне блюдо або перетворити в торт. Як випливає з назви, до моменту випікання готується він в одній мисці. Дотримуйтеся наступних порад, і результат перевершить всі ваші очікування.

Як приготувати пиріг в одній посуді

1. Використовуйте кондитерське борошно

Із звичайного борошна, звичайно, теж можна приготувати смачну випічку, але ще більш легкою і ніжною вона вийде, якщо використовувати спеціальну кондитерську (вона поширена в Америці і називається cake flour).

Різниця між першою і другою — у вмісті клейковини. У звичайному борошні її трохи більше, тому десерт не виходить таким повітряним.

Приготувати кондитерське борошно дуже просто в домашніх умовах.

Вам знадобляться:

  • пшеничне борошно вищого сорту;
  • кукурудзяний крохмаль;
  • звичайний стакан і миска.

Порядок дій:

  1. Насипте в склянку дві столові ложки крохмалю, частину склянки заповніть борошном. Саме в таких пропорціях готується кондитерське борошно.
  2. Перекладіть суміш в чисту миску, добре перемішайте і просійте.

2. Спочатку з’єднайте і перемішайте сухі інгредієнти

Починайте приготування пирога в одній посуді з з’єднання сухих інгредієнтів. Обов’язково добре перемішайте їх, перш ніж додавати рідкі. Так всі складові рівномірно розподіляться у випічці, до того ж ви уникнете появи грудок.

3. Використовуйте масло, найбільш придатне для ваших потреб

Для пирога в одній посуді можна використовувати розтоплене вершкове масло або рослинне (рапсове). З першим десерт вийде смачнішим, але з другим приготується швидше, так як вам не потрібно буде витрачати час на розтоплювання і миття каструлі. Вибір залежить від того, якою кількістю часу ви володієте.

4. Використовуйте будь-яке молоко, яке у вас є

Як правило, для приготування пирога використовується незбиране молоко. Але ви можете взяти те, яке стоїть в холодильнику. Десерт вийде смачним і на мигдалевому молоці, і на молоці зі зниженою жирністю.

5. Змішуйте інгредієнти вручну до однорідності

Якщо ви хочете домогтися найкращого результату, відмовтеся від міксера і змішуйте сухі і рідкі інгредієнти вручну. Щоб домогтися однорідної консистенції, у вас піде декілька хвилин. Але воно того варто.

Ванільний пиріг в одній посуді

А тепер найцікавіше — рецепт ванільного пирога в одному посуді. Кількість інгредієнтів розрахована на дві 22-сантиметрові форми (якщо ви хочете зробити торт з двох коржів) або на один великий пиріг розміром 22 × 33 сантиметри.

як приготувати пиріг в одній посуді: ванільний пиріг

Інгредієнти

  • 3 склянки кондитерського або пшеничного борошна вищого сорту;
  • 1¾ склянки цукру;
  • 1 ½ чайної ложки пекарського порошку;
  • ¾ Чайної ложки солі;
  • 4 великих яйця;
  • ¾ Склянки ріпакової олії або розплавленого і охолодженого вершкового масла;
  • 1 стакан молока;
  • 1 столова ложка ванільного екстракту.

Приготування

Змішайте в мисці сухі інгредієнти: борошно, цукор, пекарський порошок і сіль. Додайте рідкі інгредієнти: яйця, масло, молоко і ванільний екстракт. Перемішайте все вручну до однорідності (близько трьох хвилин).

Перелийте тісто у форму або форми, застелені пергаментом, і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Якщо ви готуєте два коржа в маленьких формах, то випікайте їх 25-30 хвилин. Пирогу в одній великій формі для готовності потрібно 40-50 хвилин.

Орієнтуйтеся на колір випічки. Якщо верхівка підрум’янилася, значить, пиріг готовий.

Охолодіть його у формі протягом 15 хвилин і вийміть. Ви можете подавати пиріг відразу після цього або змастити улюбленим кремом і перетворити в торт. Коржі також можна заморозити в поліетиленовій плівці і зберігати три дні. Тільки перед заморожуванням обов’язково повністю охолодіть їх.

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *